Wij houden van Texel

Als je van een vakantie in eigen land houdt, ga dan zeker eens naar Texel. Eigenlijk houden wij van alle Waddeneilanden, maar Texel is toch wel onze favoriet.

Met de Boot naar Texel

De belevenis begint al in de kop van Noord Holland. Vanaf 6.30 uur vertrekt er ieder uur een boot vanuit Den Helder naar Texel. De veerdienst gaat af en aan tot ’s avonds 21.30 uur. Als voetganger kun je bovendien al vanaf € 2,50 op de boot stappen. Een ticket is altijd een retourticket en je kunt vooraf geen tijd reserveren. Zorg dus dat je op tijd in Den Helder bent.

Op de boot begint je vakantie al. Bij mooi weer is het genieten op het buitendek met uitzicht over het IJsselmeer. Met 20 minuten ben je in ’t Horntje op Texel.

Boot Texel

Beleven op Texel

Texel is leuk voor jong en oud. De allerjongste kunnen op de brede stranden lekker urenlang zandkastelen bouwen en schelpen zoeken. De stranden vindt je met name aan de westkant van Texel.

Jongeren die voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan vindt je ook op Texel. Vooral op de campings rond De Koog. De Koog heeft dan ook een ruim aanbod aan restaurants, bars, clubs en discotheken. Super leuk voor de jeugd, maar eigenlijk kan iedereen zich hier vermaken.

Wil je meer van de rust genieten en toch actief bezig zijn, pak dan de fiets en fiets langs de oostzijde van Den Hoorn naar De Cocksdorp. Als je nog niet uitgeput bent na 25 kilometer fietsen, als het tegen zit tegen de wind in, beklim dan nog de 35 meter hoge vuurtoren.

Wil je meer weten over zeehonden en bruinvissen? Ga dan zeker op bezoek in Ecomare. Ook kun je er vogels, vissen en andere zeedieren van heel dichtbij zien. In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je bovendien alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel.

Overnachten op Texel

Je kunt natuurlijk een dagje naar Texel gaan. ’s Ochtens om 6.30 uur heen en ’s avonds om 21 uur terug. Maar veel leuker is het om Texel een paar dagen te ontdekken. Dat is het eiland ook zeker waard. Zoek dan eens op Waddenplaats.nl. Hier kun je direct bij de eigenaar van een vakantiehuisje boeken. Op die manier beleef je Texel compleet. Je kunt zelf kiezen, hou je van luxe of eenvoud en wil je graag tussen de mensen zitten of juist genieten van de rust en vanuit je vakantiehuisje zo de duinen in kunnen lopen. Er is genoeg te kiezen voor een vakantiehuisje op Texel.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.