Onvergetelijke rondreis Zuid Afrika

Zuid-Afrika is een land met vele gezichten. Met wereldsteden, een woelige geschiedenis en prachtige natuur hoef je je hier geen moment te vervelen. Of je nou gesteld bent op je rust of juist het avontuur opzoekt, je wordt hier nooit teleurgesteld. Je drinkt er heerlijke wijn, staat oog in oog met de mooiste dieren ter wereld en dompelt jezelf onder in geschiedenis. Al die indrukken zorgen voor een onvergetelijke belevenis.

Robbeneiland

Als je aan Zuid-Afrika denkt, denk je ongetwijfeld aan Nelson Mandela. Je kunt in dit land uitstekend stil staan bij de heftige geschiedenis. Wist je dat je met een boot een tocht kunt maken naar Robbeneiland? De gevangenis en de omgeving zijn erg indrukwekkend om te zien. Als je je laat rondleiden door een gids krijg je de echte verhalen te horen. Dit geeft een authentiek beeld van dit stuk Zuid-Afrika, dat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst te vinden is.

Arm en rijk

Een ding dat opvalt tijdens rondreizen door Zuid Afrika is dat bijna nergens ter wereld het contract tussen arm en rijk zo groot is. Johannesburg is daar een goed voorbeeld van. Dit is de grootste stad van het land en kent veel armoede en criminaliteit. Je hebt vast wel eens van de beruchte sloppenwijken gehoord. Het contrast met de hypermoderne nieuwe gebouwen is dan ook groot. Toch is Johannesburg zeker het bezoeken waard. Alleen al het Apartheidsmuseum mag je niet missen.

Mooiste stad ter wereld
Ook Kaapstad is een bizarre smeltkroes. Veel mensen vinden het een van de mooiste metropolen ter wereld. Dat is niet alleen omdat het aan de imposante Tafelberg ligt. Ook de positie van de stad tussen de twee Oceanen is prachtig. Wist je dat je hier zelfs kunt zwemmen tussen de pinguïns? De aangename temperatuur vrijwel het hele jaar door is nog een fijne bijkomstigheid. Een bezoek aan Zuid-Afrika en Kaapstad staat natuurlijk niet voor niets bij veel mensen op de bucket list.

Tafelberg: must see!

Tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika mag je Tafelberg niet overslaan. Wist je dat deze berg 260 miljoen jaar oud is? Hij is uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen en gegarandeerd adembenemend. Er zijn honderd verschillende routes om de berg van maar liefst 1.085 meter te beklimmen. Je bent er minimaal drie uur mee bezig, maar dan heb je wel wat. Geen zin in een lange klim? Geen probleem, je kunt het uitzicht ook zonder te hoeven klimmen bewonderen. De kabelbaan brengt je namelijk in slechts vijf minuten naar boven.  

Wildlife

Een bezoek aan een dierentuin of safaripark in Nederland zal na een reis naar Zuid-Afrika nooit meer hetzelfde zijn. Je vindt hier namelijk meer dan 20 wildparken waar je oog in oog kunt staan met de meest indrukwekkende dieren ter wereld. Olifanten, zebra’s, giraffes en leeuwen zijn slechts enkele voorbeelden. Ga voor een safari met een ervaren ranger en kijk je ogen uit. Onderweg leer je alles over de indrukwekkende natuur. Kies je voor een wandelsafari of voor een tocht met een 4WD?

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.