Barcelona, ideaal voor een citytrip

Jij kent vast wel iemand die de afgelopen tijd op citytrip is geweest en vervolgens jou jaloers aan het maken is met zijn of haar leuke verhalen. Jij denkt vervolgens; dat wil ik ook! De grote vraag is vaak, welke bestemming kies je voor een leuke stedentrip? Er zijn veel steden in Europa die de moeite waard zijn, maar wij lichten er graag één voor jou uit. Barcelona! De stad in het noorden van Spanje heeft alles in zich om jou een paar heerlijke dagen te laten beleven en je helemaal het vakantiegevoel te geven. Barcelona heeft een aantal grote pluspunten waardoor het een ideale bestemming is voor een paar dagen weg. Het is relatief dichtbij, vanuit Nederland ben je er namelijk in een kleine twee uur vliegen. Daarnaast heeft de stad een aantal prachtige bezienswaardigheden, is het vaak mooi weer en ligt het ook nog eens aan het strand! Wij zetten een paar van de mooiste bezienswaardigheden van Barcelona voor je op een rij:

Camp Nou
Het voetbalstadion van FC Barcelona heet Camp Nou. Dit grote en spectaculaire voetbalstadion ligt vrij centraal in de stad en is een aanrader om te bezoeken. Dagelijks worden hier rondleidingen georganiseerd, zodat je het stadion ook van binnen kunt bekijken.

Sagrada Familia
Midden in de stad vind je de prachtige kathedraal Sagrada Familia. Voor velen is dit dé trekpleister van de stad. Een prachtige kathedraal die ontworpen is door Gaudi en vandaag de dag nog steeds gerenoveerd wordt. Een must-see in Barcelona.

De haven van Barcelona
Omdat Barcelona aan zee ligt heeft de stad ook een imposante haven. In deze haven komen niet alleen grote vrachtschepen binnen, maar ook de meest luxe jachten meren hier aan. Een genot voor het oog om al deze prachtige boten bij elkaar te zien. Bovendien is de haven omringd door gezellige terrassen en restaurants, waardoor er in en rond de haven een erg gezellige sfeer hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *