Waarom je een hangmat mee op reis moet nemen als je gaat backpacken?

Gaat u een grote rondreis maken, backpacken of gewoon een lange tijd op vakantie? Dan bent u waarschijnlijk al aan het nadenken wat u gaat meenemen. Hierbij heeft u vast ook niet gedacht om een hangmat mee te nemen. Wist u namelijk dat een hangmat ideaal is voor een grote rondreis of een backpackvakantie? U kunt het namelijk makkelijk meenemen, en overal uw hangmat ophangen. Daarnaast is het niet alleen praktisch en zeer ontspannend, maar ook nog eens gezond! In dit artikel lichten wij een aantal voordelen toe waarom u een hangmat op vakantie ideaal is.

De voordelen van een hangmat

Er zijn vele voordelen van het hebben van een hangmat op vakantie. Vaak verblijft u in verschillende soorten hotels, hostels, bed-and-breakfast hotels en dergelijke en niet bij elke hotel of hostel slaapt u even goed. Het bed is te hard, de kussens zijn te zacht en ga zo maar door. Een hangmat is dus ideaal in zo’n situatie u hangt het namelijk gemakkelijk op en u kunt heerlijk slapen erin. Daarnaast is het voor het backpacken ook ideaal, het neemt namelijk weinig ruimte in beslag en je vouwt het zo op je in tas. Zo kan je op elk moment van de dag heerlijk liggen of ontspannen in je hangmat. Niet alleen is het erg praktisch en ontspannen, maar ook nog eens gezond voor uw lichaam. Wist u dat uw rug namelijk in de ideale positie ligt in een hangmat, u ligt namelijk op uw rug en uw hoofd ligt 30% verheven. Zo hoeft u dus niet bang te zijn dat u wakker wordt met rugpijn als u nog een hike moet lopen van 30km.

Soorten hangmatten

Er zijn aan hangmatten tegenwoordig genoeg opties en soorten en maten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een stoffen hangmat mee te nemen op vakantie of bijvoorbeeld een van touw. Daarnaast kunt u ook een wat goedkopere hangmat meenemen die niet al te duur is. Wilt u meer informatie over de verscheidene soorten hangmatten? Bezoek dan eens https://www.maranon.net/.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *