Europese hoofdsteden voor een citytrip

 

Een dagje winkelen in Londen, met een boot door de Amsterdamse grachten of een bezoekje aan het Louvre in Parijs. Europa barst van leuke steden die geschikt zijn voor een citytrip. Benieuwd naar leuke dagbestedingen in Europese hoofdsteden? Lees dan verder.

 

Londen

Winkelen, winkelen en nog eens winkelen. Als je van shoppen houdt is Londen dé plek om daar een dagje voor uit te trekken. Kijk je ogen uit in Harrods, dit warenhuis is een van de meest succesvolle warenhuizen ter wereld. Harrods heeft voor ieder wat wils. De vrouwen kunnen zich uitleven op de mode- en cosmetica-afdeling en voor de mannen is er een high tech elektronica afdeling. En er is meer het luxe warenhuis heeft een ‘miljonairs’ afdeling waar de meest exclusieve producten te koop zijn als gesigneerde voetbalshirts, gouden iPhones en andere unieke dure items. Vergeet ook zeker niet om alle leuke kraampjes en winkels op Covent Garden te bezoeken. Een bezoekje die heerlijk af te sluiten is bij een leuk restaurantje in de buurt.

 

Parijs

Aan musea geen gebrek in Parijs. Het klinkt misschien suffig, maar musea bezoeken is juist een toffe dagbesteding als je in de Franse hoofdstad bent. Het meest indrukwekkende museum is toch wel het Louvre. Hier vind je natuurlijk het bekende meesterwerk de Mona Lisa. Wist je dat voor de clip van Beyoncé en Jay-Z, Apes**t, zelfs het Louvre is afgehuurd? Aan de welbekende rivier de Seine vind je d’Orsay die met werken van Van Gogh ook een Nederlands tintje heeft.

 

Amsterdam

Trommel een aantal vrienden op om een boot te huren in Amsterdam. Ontdek de Amsterdamse grachten. Een boot huren is een toffe manier om nog meer van de Nederlandse hoofdstad te zien. Sla wat snacks, wijntjes en bier en geniet in de zomer met een zonnetje van een mooi uitzicht op de boot.

 

Berlijn

Een tripje terug in de tijd. Als er één stad geschiedenis ademt dan is het Berlijn wel. Een bezoek aan de Berlijnse muur is een must wanneer je in deze stad bent. Nog meer historische punten zien? Die zijn genoeg te vinden in de Duitse stad. Zo kan je bijvoorbeeld een ondergrondse tour doen. Met de organisatie Beliner Unterwelten zie je verschillende bunkers en vluchtwegen. Deze bunkers moesten de uitroeiing van de Berlijnse bevolking voorkomen wanneer er oorlog zou uitbreken. Bezoek verschillende historische punten voor een educatief dagje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *