Een waterspeeltuin

 

Kinderen spelen graag met water. Je kunt daarom een kind tijdens de warme zomerdagen niet gelukkiger maken dan dat het kan spelen met water. Wanneer hij of zij daar dan ook nog een zandbak hebben, kunnen ze hun fantasieën helemaal goed uitleven. Tijdens de warme dagen kun je als ouders met je kind of kinderen naar een van de vele waterspeeltuinen gaan. De allerkleinste kinderen kunnen niet in de kinderzwembadjes gaan. Zelfs dat is nog te gevaarlijk. Goede waterspeeltuinen hebben daarop ingespeeld door sprayparks te maken.

Sprayparks in een waterspeeltuin
In een spraypark kunnen de allerkleinste kinderen zich heerlijk vermaken. Zo’n spraypark is opgebouwd uit waterglijbanen, watergordijnen en veel verschillende soorten fonteinen. De toestellen zijn waterdoorlatend. Een klein kind kan, als het valt, niet met zijn gezicht in het water kan komen te liggen. Dat is wel heel belangrijk. Daarom kan een kind in een spraypark nooit verdrinken. Door de sprayparks kunnen ook de allerkleinsten zich heerlijk uitleven wanneer het warm is tijdens de zomer. Omdat er tegenwoordig steeds meer sprayparks bijkomen in waterspeeltuinen, gaan er ook steeds meer ouders een paar uur, tijdens een warme zomerdag, naar een waterspeeltuin.

Een waterspeeltuin
Een waterspeeltuin wordt tegenwoordig vaak door ouders bezocht met hun kind. Er is op de eerste plaats een zeer goed toezicht door het aanwezige personeel, terwijl ook de ouders op hun kind letten. Ook als peuter moet je veilig in een waterspeeltuin kunnen spelen. Voor een peuter hoeft het water in het bad niet diep te zijn. Wanneer er 10 cm water in staat, is dat voor deze groep kleintjes al ruim voldoende. Ondanks dat er slechts 10 cm water in staat, is het voor de ouders zeer belangrijk hun kleuter niet uit het oog te verliezen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Indien je met je kind naar een waterspeeltuin gaat, is het niet verstandig om een boek mee te nemen. Je zou geneigd zijn te gaan zitten lezen, wanneer je kind in het water aan het spelen is en dat moet je nu juist nooit doen. Water is heel leuk voor kleine kinderen, maar kan ook heel gevaarlijk zijn. Indien er ook nog zandbakken zijn, zal de kleuter zich heerlijk kunnen vermaken. De kinderen zullen onderling spelen. Dat is goed voor de sociale contacten.

Een kind thuis tijdens een warme zomerdag
Een kind kan zich ook thuis prima vermaken. Hij of zij hoeft niet zo nodig naar een waterspeeltuin. Er zijn ook leuke waterspeeltoestellen voor thuis. Die zijn er ook voor de allerkleinsten. Er zijn er waarbij water wordt weggespoten, wat ook weer wordt opgevangen, zodat er geen water verloren gaat. Wanneer je kind thuis tijdens de zomer met water aan het spelen is, moet je er ook constant op letten. Kinderen zien zelf geen gevaar. Wanneer er andere kinderen bij zijn, worden ze vaak overmoedig en halen soms gevaarlijke stunts uit. Dat moet je als ouders zien te voorkomen. Dat kan alleen als je er op zit te letten. Ga dus niet zitten lezen en gebruik geen telefoon, maar houd je vizier op je kind.

 

Bron: Laat de spelen beginnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *