De beste Griekse vakantiebestemmingen

 

Griekenland behoort tot de populairste bestemmingen voor een zonvakantie in Europa. Echter beschikt dit land over honderden eilanden en vele hiervan zijn zeer geschikt voor een zonvakantie. Het is daarom vaak een lastige keuze om te bepalen welke van de eilanden het meest geschikt zijn om op vakantie te gaan. Hieronder lichten we daarom enkele eilanden verder toe en geven we aan wanneer deze eilanden een geschikte keuze zijn.

De verschillende Griekse eilanden

De eilanden in Griekenland zijn op te delen in verschillende gebieden. Zo zijn er eilanden te vinden in de Ionische Zee, de Middellandse Zee, zijn er de Sporaden eilanden en de Cycladen eilanden. In de Ionische Zee zijn de eilanden Zakynthos, Corfu en Lefkas bekende vakantiebestemmingen. Zakynthos is een van de bekendste. Dat komt voornamelijk door het schitterende Shipwreck beach. Dit is een parelwit strand die alleen bereikbaar is per boot. Het strand is omgeven door hoge kliffen. Op het strand kom je een oud wrak van een schip tegen. Dit is een echte aanrader om te bezoeken, want het wordt gezien als een van de mooiste plekjes van Griekenland.

De eilanden die je in de Middellandse Zee tegenkomt bestaan voor het grootste gedeelte uit de bekende feestbestemmingen. Zo kom je hier de eilanden Rhodos, Kreta en Kos tegen. Een ander eiland dat nog minder toerisme kent, maar waar het toerisme wel sterk groeit is Karpathos. Karpathos is een geschikte bestemming om lekker tot rust te komen en de Griekse cultuur te ontdekken. Zo kom je er traditionele dorpjes en steden tegen, waaronder het bergdorpje Olympus, de schitterende oude hoofdstad van het eiland Aperi en het dorpje Metetes.

Ben je verder op zoek naar een bestemming waar je nog vrijwel geen toerisme tegenkomt? Dan bezoek je de Sporaden. De Sporaden bestaan uit de eilanden Alonissos, Skiathos en Skopelos. Waar deze eilanden voornamelijk bekend om staan is de schitterende ongerepte natuur en de mooie relaxte stranden.

Tot slot kun je in Griekenland de Cycladen eilanden bezoeken. De Cycladen Eilanden bestaan in totaal uit maar liefst 56 eilanden gelegen in de Egeïsche Zee. Deze eilanden zijn geschikt om te gaan eilandhoppen. Tijdens je vakantie kun je zodoende meer bestemmingen bezoeken. De bekendste eilanden zijn Paros, Naxos, Santorini en Mykonos.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *