De Himalaya zoutlamp, gezond en sfeervol

“Moeten we juist niet minderen met zout?”, hoor ik u al denken naar aanleiding van het simpele feit dat we al veel te veel zout binnenkrijgen. Dan doen we ons uiterste het zoutgehalte in onze voeding te verminderen, zetten we een Himalaya zoutlamp op strategische plaatsen in onze woonkamer. Dat lijkt een beetje een tegenstelling.

Je krijgt geen zout binnen van een Himalaya zoutlamp

Himalaya zout is onderzocht, net als andere meer exotische soorten als Keltisch zout. Er is inderdaad een verschil met gewoon keukenzout, niet zozeer over de stof die het meest schadelijke is voor onze gezondheid bij te grote hoeveelheden, natrium, maar vooral in de aanwezigheid van andere elementen. In Himalaya zout zit meer calcium, kalium, ijzer en magnesium, allen belangrijke elementen voor het lichaam.
Maar daar gaat het dus niet om bij een Himalaya zoutlamp, niet direct tenminste, je eet de lamp niet op.

 

Wat doet een Himalaya zoutlamp dan wel?

Door de combinatie van licht, warmte en Himalaya zout komen zogenaamde negatieve ionen vrij. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat negatieve ionen van invloed zijn op uw directe leefomgeving, de woonkamer bijvoorbeeld. Ze creëren een gezondere lucht en dat heeft dan weer zijn invloed op allerlei aandoeningen die gebaat zijn bij slechte lucht. Je kunt hierbij denken aan astma, huidziektes en slaapproblemen. Niet voor niets zien we steeds meer airconditioningsapparaten op de markt verschijnen met luchtionisatie als optie. De Himalaya zoutlamp doet dan hetzelfde op een natuurlijke manier en voegt door de kleurwerking ook nog eens sfeer toe aan uw woonkamer.

 

Aanschaf

Als je van plan bent een Himalaya zoutlamp te kopen, let er dan wel op dat je het echte product krijgt. Je kunt kiezen uit diverse vormen en maten zoutsteenlamp en deze dus aanpassen aan je interieur. Als je dan eenmaal de lamp hebt, zet het dan op de meest effectieve plaats en gebruik een onderzetter, omdat de lamp kan gaan ‘zweten’.

 

Of je nu al dan niet overtuigd bent van de werking van een Himalaya zoutlamp, je krijgt er sowieso een hele, mooie en sfeervolle lamp mee in huis.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *