Handbagagerekken in vliegtuig overvol door dure ruimbagage

Dinsdag 18 april 2017 – Veel Nederlanders reizen in het citytripseizoen, tussen maart en juli, voor een paar dagen naar een leuke Europese stad. Mede door de stijgende kosten voor het vervoeren van een koffer, reist men steeds vaker het liefst enkel met handbagage. Een groot deel van deze handbagage belandt tijdens de reis echter alsnog in het bagageruim, zo blijkt uit rondvraag en onderzoek door online winkelcentrum beslist.nl.

 

Meer handbagage gevolg van hogere tarieven ruimbagage
Het groeiende aantal reizigers dat zonder ruimbagage reist, is een direct gevolg van de stijgende incheck-kosten. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen zijn deze in vijf jaar tijd tot 300% gestegen, en is het inchecken van een koffer soms duurder dan een los vliegticket. Veel reizigers proberen daarom alleen met handbagage te reizen, en zoeken daarbij de maximaal toegestane grenzen op. Met overvolle bagagebakken als gevolg.

 

Handbagage vaker verplaatst naar het ruim vanwege ruimtegebruik in cabine

Op drukke vluchten binnen Europa wordt regelmatig een deel van de handbagage naar het ruim doorverwezen, omdat de bagagerekken anders overvol raken. Cabinepersoneel pikt tijdens het boarden de grootste of minst praktische bagagestukken uit de rij passagiers, en zorgt dat deze in het ruim worden vervoerd. Bij aankomst op de eindbestemming moet deze bagage echter eerst worden afgehaald bij de bagageband, voordat de reis kan worden vervolgd.

 

Kies voor een trolley met zachte schaal

Wilt u voorkomen dat uw handbagage naar het bagageruim wordt verplaatst? Kies dan voor een tas, of een trolley met een zachte schaal. Deze zijn flexibeler en zijn makkelijker in te schikken dan koffers met een harde schaal. Ook rolkoffers die dicht tegen de maximaal toegestane afmetingen aan zitten verdwijnen relatief vaak in het ruim, zo blijkt uit rondvraag.

 

Plaats uw handbagage (indien mogelijk) onder uw stoel

Indien een tas of koffer onder een stoel geplaatst kan worden, zal deze bij de meeste airlines niet naar het bagageruim worden verplaatst. De ideale afmetingen hiervoor zijn 45 x 46 x 20 centimeter – bijna 30% kleiner dan de maximaal toegestane afmetingen

 

Een volledig overzicht van hand- en ruimbagagerichtlijnen van een groot aantal luchtvaartmaatschappijen is te bekijken op: https://www.beslist.nl/info/bagage.html

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *