Vakantie in Nederland, kies een Hotel in Gorinchem

Op vakantie in Nederland, wie wil dat nou niet! Nederland is een groen land met uitstekende voorzieningen. Met een lengte van ongeveer 300km is nagenoeg alles op rijdbare afstand. Gelegen tussen de rivieren en aan de Noordzee kan je gerust stellen dat watersport in de genen van de Nederlanders zit. Vele Nederlanders hebben een bootje om te varen op de grachten van Amsterdam en Utrecht. Ook heeft Nederland een bosrijk gebied.

Een van de streken met het meeste zoetwater is toch wel Rivierenland. Rivierenland is gelegen in de driehoek Dordrecht, Gorinchem en Utrecht en behelst de rivieren de Lek, Merwede en de Linge. Het is in deze streek waar naast Utrecht ook steden als Gorinchem en Dordrecht massa toeristen trekt. En dat is niet voor niets.

Al eerder bespraken we in ons blog Dordrecht als vakantie bestemming. Nu bespreken we Gorinchem. Gorinchem is een kleinere stad als Dordrecht met zo’n 38000 bewoners. Het is een vakantiebestemming bij uitstek. Gorinchem ligt direct aan de rivier Merwede en nodigt uit om te gaan varen. Met je eigen boot of via de veerpont die diverse plaatsen aan doet rondom Gorinchem. Vanaf Buiten de Waterpoort vertrekken de veerponten of is de haven van Gorinchem bereikbaar waarvandaan je met een gehuurd bootje lekker op de rivier kunt varen. Zoek je een hotel in Gorinchem, dan is Hotel Karel de Stoute de uitvalsbasis bij uitstek. Het ligt niet alleen aan de Buiten de Waterpoort het ligt ook direct aan het stadscentrum van Gorinchem.

Ik zeg laat de vakantie hier beginnen. Een overnachting in Gorinchem bij Hotel Karel de Stoute is echt de moeite waard.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.