Camping ommen (4)

De leukste bosrijke campings van Nederland

Op je fiets, wandelend of te paard door de bossen. Nederland heeft voldoende natuur om je een bosrijke vakantie te bezorgen. Wil je op vakantie met paard, zoek je een camping midden in het bos, waar je zo het fietspad of ruiterpad op kunt? Dan zijn deze drie campings wat voor jou.

Camping Ommerland

Op camping Ommerland, in de bossen vlak bij Ommen, beleef je een fantastische paardenvakantie. Deze camping met paarden ligt midden in het bos én direct aan goed aangegeven ruiterroutes. Er is een pony manege, zodat je eigen paard of pony gewoon mee op vakantie kunt nemen. Maar ook kleine ruiters zonder eigen pony komen aan hun trekken. Op camping Ommerland heb je namelijk je eigen verzorgpony direct naast je tent of bungalow. Er worden buitenritten georganiseerd en paardrijden leer je in de mooie rijbak.

Camping ommen (11)
Vakantie met paard – camping ommerland

Camping BoerenBed

Camping BoerenBed op Ameland is in feite een schapen- en paardenhouderij waar je zelf de je schapen mag voeren, de kippen hoeden en lekker meehelpen op de boerderij. Op het weiland naast je tent staan de paarden en schapen te grazen. Het bos ligt op slechts 3 kilometer afstand, dus voor een ritje op je paard ben je er zo. Ook het strand ligt op maar een paar kilometer, zodat een heerlijke strandrit tot de mogelijkheden behoord. De boer zelf weet alles over Ameland en is een ware bron van kennis over de natuur en de dieren op dit eiland. Als je het wilt, neemt hij je ook mee robben spotten.

Camping Samoza

Deze gezellige camping ligt op de Veluwe en beschikt over een prachtige manege met 18 ruime paardenstallen en een overdekte rijhal. Kom je op vakantie met paard dan is de verzorging all-inclusief. Het ontbreekt je paard geen moment aan iets, zodat jij heerlijk geniet van je welverdiende paardenvakantie op de Veluwe. Vanaf de manege rij je namelijk meteen het bos in, want de ruiterpaden en ook de bekende Veluwetrail lopen direct langs de camping. Op Camping Samoza zijn ook je honden meer dan welkom. Een echte diervriendelijke camping dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *